Start Rocquigny Algemeen Winter Jeantes


Rocquigny in de zomer.

Een dagtocht vanuit Nederland is goed te doen. Vanuit Utrecht is het 300 kilometer en dus zo'n 3 uur rijden. Wanneer je vroeg vertrekt heb je de hele dag de tijd om lekker van de natuur te genieten. Neem een wandeluitrusting mee en eventueel een paar campingstoeltjes, je kunt overal wel langs de kant van een weggetje zitten, pas dan kan je nog meer genieten van het landschap! De kleine landweggetjes zijn werkelijk stil, echt heel anders dan in ons drukke Nederland! De enigen die je zullen storen zijn boeren op hun trekkers, die water gaan halen aan de rivier om het vee van drinkwater te voorzien. Of boeren die hooien, melken of bomen snoeien.

Neem ook eten en drinken mee, want dat is in Rocquigny niet te koop. Je kunt er echt niets kopen! Wil je dit niet en genieten van de Franse dingen des levens? Dan kun je naar Fourmies gaan ( 4 km), de zaterdagochtend markt of naar de periferie La Marlière net buiten de stad. Op zaterdag zijn de winkels open, op zondag niet. Bij de Carrefour (hele dag doorlopend open tot 20.00 uur) vind je wijn, franse kaas, maar ook heerlijke gamba's. Koop wat gemengde sla, een stokbrood, gamba's (op de visafdeling) of kaas, om lekker op een rustig plekje aan een landweggetje op te peuzelen. Rommel wel meenemen, op een beetje parkeerplaats is er altijd wel een prullenbak te vinden. Wees als autobestuurder wel voorzichtig met alcohol, niet doen in Frankrijk! Je kunt wel enkele flesjes wijn meenemen naar huis, de wijn is echt zo'n 30 tot 40% voordeliger dan in Nederland. Bij dezelfde Carrefour kun je tanken (ook met de pinpas) voor de terugreis, ongeveer 10 cent per liter goedkoper dan in ons land. Tank trouwens de auto altijd vol bij een supermarkt-pomp! Dat scheelt altijd in de portemonee! Bij de Carrefour vind je ook wel een restaurant van het Flunch of Mac Donald type. Wil je meer? Langs de weg naar Avesnes kom je de goede restaurants wel tegen. Ook ten noorden van Avesnes zijn restaurants te vinden, leuk voor op de terugweg 's avonds. Heb er erg in dat Fransen rond 19.00 à 20.00 uur pas gaan eten.

Wandelen in Rocquigny

(fietsen kan ook.)

Hier onder vind je 3 wandelingen, je vertrekt steeds vanaf het pleintje bij de kerk van Rocquigny, maar je kunt natuurlijk zelf ook een ander vertrekpunt uitzoeken. En echt stevige wandelschoenen of laarzen aantrekken, alleen in hoog zomer kun je op gymschoenen door de paadjes.

De wandelingen duren ongeveer een uur (het rode gedeelte) en zijn uit te breiden (het oranje gedeelte). Ze gaan over de weg en gedeeltelijk over wandelpaden. Drukke wegen worden vermeden. Vind je ze te kort, dan kun je de wandelingen onderling combineren. Er is genoeg te zien, mooie boerderijen, kleine kapelletjes en bijzondere planten zoals de "salomons zegel". Weiden omzoomd met heggen, vis- en eendenvijvers en veel bomen.

Voldaan na een lekker dagje wandelen en genieten, vertrek je 's avonds rond half zeven weer richting Nederland, dan zit je voor de rondweg van Brussel goed. Later is ook best, maar vroeger kan er wel eens een file opleveren.

Rocquigny, groots door het kleine!


Start Rocquigny Algemeen Winter Jeantes