Start Rocquigny Algemeen Zomer Jeantes


Rocquigny in de winter.

In de winter is het landschap adembenemend mooi en wandelen de moeite waard. Je wandelt er in schilderijtjes! Goede laarzen of schoenen zijn een noodzaak en sommige paadjes zijn bijna onbegaanbaar door het water dat in de vallei op deze paadjes staat. Zie je niet tegen wat kletter- en klauterwerk op, dan is het wel te doen!

Typisch voor de streek is dat men in de nabijheid van een boerderij of huis meestal wel een heel klein kapelletje vindt, sommigen in goede staat, maar jammer genoeg zijn er ook vervallen exemplaren bij.

Overal is het mooi, je hoeft er echt geen moeite voor te doen! En loop je voorzichtig, zonder veel lawaai... dan kun je ook nog wel eens een witte hermelijn met zwart staartje tegenkomen.

Boerderijen zijn meestal opgebouwd uit een rode baksteen met blauwe randen van arduinsteen en leien daken. Lei- en arduinsteen wordt in de regionale groeves gedolven en verwerkt. De meeste boerderijen zijn rond 1840 gebouwd.


Door Rocquigny lopen twee riviertjes, de Helpe-Mineure en de Chaudière. Twee kleine stroompjes, die in de winter bij veel regen kunnen aanzwellen tot heuse rivieren.

(Klik op de foto´s om ze in het groot te zien)

Rocquigny, groots door het kleine!


Start Rocquigny Algemeen Zomer Jeantes