Home Begin Marien Dorleijn Middelburg Winkels in de Lange Delft


Middelburg

gemeente Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en is gelegen op Walcheren, het is een echte provinciaalse stad, maar met allure en dat maakt Middelburg zo bijzonder! Door de rijke historie, Middelburg was in het verleden wel net zo machtig als Amsterdam, heeft de stad een keur aan oude gebouwen en dat geeft nu juist deze provinciaalse allure aan de stad. Er is een prachtige Abdij, op het binnenplein heerst een serene rust. Aan de Markt staat een spetterend Stadhuis in Vlaamse stijl, de bekende Vlaamse bouwmeesters Keldermans waren de scheppers. Een juweel van een Oostkerk met koepeldak. Bij bezoek en beklimming van de kerk waan je je in de buik van een schip. Grachten met mooie koopmanshuizen.

Nauwe straatjes, wist u dat het nauwste straatje van Middelburg maar 1 meter breed is? De intieme Kuiperspoort, zo pittoresk, nu is er de muziekschool gevestigd. U kunt nog echt in stilte door Middelburg dwalen in de achteraf steegjes ver weg van bedrijvigheid, maar u kunt ook de winkelstraten bezoeken, u vindt er de leukste winkeltjes. De winkelstraat is de Lange Delft, aan het begin vindt u winkels zoals in elke stad, de bekende eenheidsworst! Aan het eind van de straat zijn de leukste winkeltjes te vinden, maar ook in de zijstraten van de Lange Delft. Segeersstraat, De Burg, Lange Viele en Geere zijn andere winkelstraten. Café's, restaurants en eethuisjes vindt u in overvloed.

Lange Jan of Abdijtoren - Het mooie stadhuis aan de Markt - Bolwerken, het is er heerlijk toeven - De imposante Oostkerk

 

Het is echt waar!

Bekijk het Middelburg van voor 1940

Animatie 1 - 2 - 3

Wist u dat Middelburg op 17 mei1940 door het Duitse leger werd beschoten? Rotterdam dat weet u natuurlijk, maar Middelburg verwoest... het is niet zo bekend! Het hart van de stad was kapot! Het is onvoorstelbaar, dat men de stad zo goed en met zo veel liefde heeft teruggebouwd. Men begon er al mee in de oorlogsjaren, maar het duurde tot in de zestiger jaren voor alles weer hersteld was.

Het stadhuis aan de Markt en "de Lange Jan" na de bombardementen in 1940.

Middelburg is een bezoek zeker waard, er is veel te zien en te beleven. Andere schilderachtige stadjes zoals Veere en iets verderweg Zierikzee liggen binnen handbereik. In Vlissingen varen grote zeeschepen maar 100 mtr. uit de kust, staande op de boulevard glijden deze varende zeekastelen aan u voorbij. De stranden van Walcheren zijn zeer geliefd, het is er schoon, het water is schoon. Wist u dat Walcheren statistich de meeste zonnenuren heeft van Nederland?


Winkelgebied centrum Middelburg

Een weekendje Middelburg? Geen slecht idee, doen!


 

Andere sites:

Informatie bureau

Hotelaccommodatie

 

Kamperen op een mini-camping

Nieuws

Geschiedenis (verleden en heden)

Film-/theater

Kunst/Muziek

Dagje uit/Bezoekjes


Home Begin Marien Dorleijn Middelburg Winkels in de Lange Delft