De Middelburgse kunstenaar Han Reijnhout.

Han Reijnhout is een all-rounder in het artiesten-metier, Han beheerst zeer veel technieken, is materiaal gevoelig. Alles wat op zijn weg komt buigt hij om naar een fraai kunstwerk. Tekenen, schilderen, etsen, houtsnijwerk, beeldhouwen, metaalbewerken, voor Han is het allemaal geen probleem. Han bijt zich vast in de materie en vele fraaie kunstwerken werden geboren onder zijn handen.Han is al een oude rot in het vak, in maritieme kringen is Han geen onbekende. Han bouwde maquettes van alle traditionele zeeuwse visserschepen. Men noemde hem eens "een miniatuur realist". Veel van zijn modellen waren te vinden in het voormalig maritiem museum "Het Steen" in Antwerpen. Dit was het schepenmuseum bij uitstek voor alles wat te maken heeft met de vlaamse en zeeuwse stromen. De overleden conservator van het museum Jules van Beijlen heeft veel aan Han's kennis bijgedragen en zeker ook teruggekregen, Han voorzag Jules van Beijlen van zeer veel informatie en Jules maakte daar graag gebruik van! Han ontwikkelde zich tot een "geleerde in het zeilende Zeeuwse visserschip", "die man moet je niet storen als hij bezig is", merkte eens iemand op.


"HAN REIJNHOUT een Zeeuwse meester in detail"

Gezellige drukte bij de opening van de tentoonstelling in het muZEEum

In het muZEEum te Vlissingen werd een tentoonstelling over Han's werk ingericht. In 4 zalen waren schilderijen, tekeningen, plastieken en scheepsmodellen opgesteld, het werk kwam overal vandaan en de scheepsmodellen uit Antwerpen stonden er ook!

De tentoonstelling duurde van 17 oktober 2009 tot 31 april 2011. Anderhalf jaar lang konden mensen deze tentoonstelling bezoeken. En deden dat in grote getale, het was een geweldige tentoonstelling!

In het verleden vroegen mensen zich vaak af: "Wat doet Han nu eigenlijk?" Nu zegt men:"Oh, doet hij dat!

Jammer, de tentoonstelling is er niet meer, maar u kunt toch nog een beetje genieten van de foto's, die we ervan maakten. (Drukt u op de links hieronder.)

 


Van Han zijn er door alle jaren heen dat hij zijn krabbels en kunstwerken maakte heel wat uit het zicht verdwenen. Door mensen aangekocht, maar heel veel gewoon door hem weggegeven of ergens door hem achtergelaten. Graag zouden we met de huidige eigenaren van die tekeningen\schilderijen\plastieken\beeldjes en al het andere van Han's hand in kontakt willen komen. Gewoon om te fotograferen, te scannen, te documenteren voor het Han Reijnhout's oeuvre-archief. Dat kan heel veel zijn, Han tekende b.v. voor verenigingen, operette-, atletiekvereniging, st. beh. hoogaars. Ontwierp prijzen, vaantjes, enz.. Denk niet 'Ach. dit stelt niet veel voor', alles is welkom, mits het van zijn hand is. Reactie sturen aan han@de4windekes.comHan's favoriete stukje Middelburg...

en Han's eigen stadstuin!


Publikaties en artikelen geschreven over Han: